בס"ד
ארוחת החג המפוארת שאכלנו אצל הדודה והדוד, על האש לרגל השנה החדשה עם חברים והשוקולדים שקיבלנו במתנה בעבודה וחיסלנו עוד לפני שהספקנו להגיע הבייתה... מה עושים עם כל העודף הזה? האם נשאבים ללחץ והענשה עצמית? נכנסים למשטר רצחני ודיאטתי, סופרים קלוריות מיד עם סיום חג סוכות ולמשך שבועיים בדיוק? אולי יש דרך אחרת
ליוגה יש מה להגיד בעניין
אותו תרגול עתיק יומין המשלב בתוכו מכלול שלם של אורח חיים בריא ברמת הגוף וברמה המנטאלית, רצף של תנוחות ( אסאנות ), תרגילי נשימה
ומדיטציה יחד עם דרך חיים להתנהגות אישית וסביבתית ורצון לשינוי בנקודת המבט
אז ננסה לשנות את נקודת המבט בנושא הכאוב של משקל עודף ונתחיל עם שינוי משלילי לחיובי
כשאנו נמצאים בסביבה חיובית ואוהדת, אנו מצליחים יותר בעשייה, עבודה, לימודים, נעים לנו בדר כלל כשיש סביבנו אנשים חייכנים, שמחים ואוהבים
הבנה זו ניתן לאמץ בסוגיית האכילה הנכונה ובמקום "אסור לי" נתייחס לשאלות חיוביות כמו: איזה מזון יעניק לנו הרגשה טובה תוך כדי האכילה
ולאחריה? מה יגרום לנו לחייך? לנוע בנוחות? להרגיש בריאים ולאהוב את גופינו ועצמנו
היוגה פועלת במרחב הטבע ורואה את האדם כחל מהטבע ועל כן מייעצת להתאים את זמני הארוחות ואורח החיים לפי הנהוג בטבע
בבוקר, לאחר ההתעוררות נחווה את רצון הגוף להניע את המערכות ע"י מזון ומשקה. בצהריים כשהשמש במרכז השמיים, אז מתרחש העיכול הטוב ביותר ועל כן את הארוחות החלבונית שדורשות עיכול חזק כמו קטניות, ביצים, בשר או דגים נאכל בזמן זה
בערב לפני רדת הלילה נאכל בפשטות וצניעות על מנת שתתאפשר שינה טובה, אוכל שדורש עיכול רב ונאכל לפני השינה ממשיך לשהות בחלל הקיבה ומכביד על תהליך ההתאוששות וחיזוק המערכת החיסונית שמתרחש בלילה
להיות נוכחים ברגע הזה...משימה שכל אדם בעל מודעות מנסה ליישם בכל מרחב החיים וכמובן בנושא התזונה
ננסה לנטרל הפרעות חיצוניות בזמן הארוחה ( להמנע מקריאת ספר תוך כדי או צפייה בטלויזיה למשל ) ואז כאשר תשומת הלב מצויה באכילה עצמה ואנחנו ערניים למה שנכנס לגופינו, אנו מתייחסים לגופינו כאל מקדש ומכבדים אותו כשאותה נוכחות מתאפשרת יש בקרה על כמות האוכל והבנה, מתי הגענו לכדי שובע ולא מלאות או מעבר לה
מומלץ לנסות ולאכול באיטיות כדי להעצים את ההרגשה החיובית ואת התוצאות הטובות של האכילה שיחזקו את גופנו ויעניקו לו בריאות ושמחה
בתאבון והנאה
חיה
c חיה שודריך 21/09/10
ארוחת החג המפוארת שאכלנו אצל הדודה והדוד, על האש לרגל השנה החדשה עם חברים והשוקולדים שקיבלנו במתנה בעבודה וחיסלנו עוד לפני שהספקנו להגיע הבייתה... מה עושים עם כל העודף הזה? האם נשאבים ללחץ והענשה עצמית? נכנסים למשטר רצחני ודיאטתי, סופרים קלוריות מיד עם סיום חג סוכות ולמשך שבועיים בדיוק? אולי יש דרך אחרת
ליוגה יש מה להגיד בעניין
אותו תרגול עתיק יומין המשלב בתוכו מכלול שלם של אורח חיים בריא ברמת הגוף וברמה המנטאלית, רצף של תנוחות ( אסאנות ), תרגילי נשימה
ומדיטציה יחד עם דרך חיים להתנהגות אישית וסביבתית ורצון לשינוי בנקודת המבט
אז ננסה לשנות את נקודת המבט בנושא הכאוב של משקל עודף ונתחיל עם שינוי משלילי לחיובי
כשאנו נמצאים בסביבה חיובית ואוהדת, אנו מצליחים יותר בעשייה, עבודה, לימודים, נעים לנו בדר כלל כשיש סביבנו אנשים חייכנים, שמחים ואוהבים
הבנה זו ניתן לאמץ בסוגיית האכילה הנכונה ובמקום "אסור לי" נתייחס לשאלות חיוביות כמו: איזה מזון יעניק לנו הרגשה טובה תוך כדי האכילה
ולאחריה? מה יגרום לנו לחייך? לנוע בנוחות? להרגיש בריאים ולאהוב את גופינו ועצמנו
היוגה פועלת במרחב הטבע ורואה את האדם כחל מהטבע ועל כן מייעצת להתאים את זמני הארוחות ואורח החיים לפי הנהוג בטבע
בבוקר, לאחר ההתעוררות נחווה את רצון הגוף להניע את המערכות ע"י מזון ומשקה. בצהריים כשהשמש במרכז השמיים, אז מתרחש העיכול הטוב ביותר ועל כן את הארוחות החלבונית שדורשות עיכול חזק כמו קטניות, ביצים, בשר או דגים נאכל בזמן זה
בערב לפני רדת הלילה נאכל בפשטות וצניעות על מנת שתתאפשר שינה טובה, אוכל שדורש עיכול רב ונאכל לפני השינה ממשיך לשהות בחלל הקיבה ומכביד על תהליך ההתאוששות וחיזוק המערכת החיסונית שמתרחש בלילה
להיות נוכחים ברגע הזה...משימה שכל אדם בעל מודעות מנסה ליישם בכל מרחב החיים וכמובן בנושא התזונה
ננסה לנטרל הפרעות חיצוניות בזמן הארוחה ( להמנע מקריאת ספר תוך כדי או צפייה בטלויזיה למשל ) ואז כאשר תשומת הלב מצויה באכילה עצמה ואנחנו ערניים למה שנכנס לגופינו, אנו מתייחסים לגופינו כאל מקדש ומכבדים אותו כשאותה נוכחות מתאפשרת יש בקרה על כמות האוכל והבנה, מתי הגענו לכדי שובע ולא מלאות או מעבר לה
מומלץ לנסות ולאכול באיטיות כדי להעצים את ההרגשה החיובית ואת התוצאות הטובות של האכילה שיחזקו את גופנו ויעניקו לו בריאות ושמחה
בתאבון והנאה
חיה
c חיה שודריך 21/09/10